Modellenbureau Fitness – Sportieve modellen voor mode en producten

Modelbureau Fitness – Heeft u een speciaal modellenbureau voor fitness- en sportmodellen nodig? Veel mensen vragen zich af of het de moeite waard is om naar een speciaal sportmodellenbureau te gaan? Allereerst is het belangrijk uw eigen kledingmaten te kennen en deze te kunnen schatten voor de markt. Wist u dat CM werkt voor gerenommeerde fabrikanten als Nike, Adidas en Reebok? Dat hangt van je kleding af!

Tip! Kent u ons nieuwe reclamebureau voor gezichten al? Nu op: STIL Modellen

Kledingmaten voor fitnessmodellen

Zoals ik al zei, het hangt van je kleding af! Het is belangrijk om te beoordelen of u “alleen” model kunt staan voor fitness of dat u ook als fotomodel aan de slag kunt. Als u twee gebieden aankunt, is dat natuurlijk absoluut voordelig voor u omdat u meer gietstukken en opdrachten kunt aannemen. Maar wat betekent dat?

Het is nooit mogelijk om aan de hand van de lichaamsmaten precies te bepalen of iemand alleen voor de sector van het fitnessmodel of ook voor de sector van het fotomodel kan werken. Er zijn zeker modellen die zeer goed opgeleid zijn. In de regel zou men echter zeggen dat, zodra men zijn lichaam niet meer als gedefinieerd maar als afgetraind ziet, men meestal buiten de sector van het fotomodel valt. Zoals ik al zei, het is geen duidelijke lijn maar een vloeiende overgang. Als je geïnteresseerd bent in mode, moet je je zeker aanmelden bij een modellenbureau.

Verschillen de jobaanvragen tussen modelagentschappen en fitness-modelagentschappen?

Sportieve modellen in de reclame

Ook als “gewoon model” kom je vaak in aanraking met sport- of fitnesssessies. Als de scène 20 of 30 keer herhaald wordt, is het echt werk! Zoals u hier kunt zien, bijvoorbeeld in de nieuwe FOREO LUNA (Beauty) commercial met Karen en Korlan:

Verschillen tussen model en fitness model agentschap

Natuurlijk zou men op het eerste gezicht denken dat het winstgevend zou zijn om naar een zuiver fitnessmodelbureau te gaan. Maar, vergeet niet, de grote modellenbureaus vertegenwoordigen alle banen, van high fashion en haute couture tot reclame en natuurlijk alle segmenten van voeding tot onroerend goed en sport. Je eerste doel moet altijd zijn om bij een modellenbureau binnen te komen voordat je naar mijn gespecialiseerd bureau gaat.

Tips: Gezond eten en afvallen

Hier vindt u meer artikelen over dit onderwerp!

Gevarieerde banen van fotoshoot tot fitnessbeurs

Van fotoshoots voor online shops of Instagram tot deelname aan beurzen als fitness-sportmodel, er staan vele wegen voor je open.

Nieuw! Ons reclamebureau voor reclame & gezichten: STIL Models