Wellness model, schoonheidsmodel, handmodel & haarmodel

Model worden – dat is wat veel jongeren willen. Maar voor welk gebied? Veel mensen buiten de modellenwereld weten niet dat niet alle modellen hetzelfde zijn. Natuurlijk kan een model op veel verschillende gebieden werken, maar slechts weinigen hebben echt succes op alle gebieden. Daar is een heel eenvoudige reden voor: de verschillende gebieden, zoals schoonheid en wellness, catwalk of commercieel, vereisen verschillende vereisten. Hoewel deze gecombineerd kunnen worden, komen ze vaak niet samen in één persoon. Terwijl een catwalkmodel vooral lang en slank moet zijn, is het voor de commerciële sector belangrijker om een mooi gezicht en een sympathieke uitstraling te hebben. Maar hoe ziet het er in de schoonheids- en wellnesssector eigenlijk uit?

U ziet hoe belangrijk goede schoonheidsfoto’s en -spots zijn in de reclame!

Wat is een cosmetica-, schoonheids- of wellnessmodel?

Een schoonheids- of wellnessmodel werkt vaak voor cosmetica- en lichaamsverzorgingslijnen of de gezondheidssector. Daarom is het voor de modellen heel belangrijk om hun lichaam en gezicht zo goed mogelijk te verzorgen. Heldere huid, vol en glanzend haar, een stevig figuur. Dit zijn de optimale voorwaarden om een goede start te maken als model in de schoonheids- en wellness-industrie. Zonder deze sleutels, maakt het niet uit hoe mooi je gezicht, hoe helder je ogen of hoe gespierd je benen zijn, je hebt geen schijn van kans! De topprioriteit voor een schoonheids- en wellnessmodel: de juiste verzorging.

Toepassingsgebieden voor schoonheids-, haar-, hand- en wellnessmodellen

Beautymodel – Cosmetica, make-up en haarproducten

Schoonheidsmodellen kunnen op verschillende gebieden van de reclame worden gebruikt. Of het nu in tijdschriften, op reclameposters, flyers, in een tv- of onlinespot of tijdens een liveshow is. Het gezicht is op de voorgrond.

Handmodel – professioneel voor details en productpresentatie

Handmodellen worden gebruikt in de reclame, vooral in de nagelverzorgingsindustrie. Ze worden ook gebruikt in reclames of promotiebeelden voor producten die met de handen worden bediend, zoals smartphones.

Haarmodel – Full Shine voor nieuwe commercials

Haarmodellen zijn meestal te zien in reclamespotjes op TV, online, in gedrukte media of op billboards voor haarverzorgingsproducten of kappers.

Wellness model – charisma plus mooi figuur

Wellness-modellen worden gebruikt in de gezondheids- en welzijnsindustrie. Bijvoorbeeld om reclame te maken voor wellnesscentra, schoonheidsstudio’s, fitnessstudio’s of apotheken. Wellnessmodellen worden ook gebruikt in tijdschriften in sportieve fotoseries.

Word model in ons modellenbureau

Heb je talent, ben je gemotiveerd en voldoe je aan alle vereisten voor een veelbelovende carrière als model? Meld je dan aan bij ons Keulse modellenbureau CM Models in het Mediapark. Solliciteer met je sollicitatie. Een kleine tip: Geef je eerlijke maten en hou je aan onze checklist.

5 eenvoudige verzorgingstips voor schoonheids-, wellness- en haarmodellen

Make-up verwijderen

Snel naar bed, met of zonder make-up? Een schoonheid no-go! Doe elke avond je make-up af, hoe laat het ook wordt! Niet alleen uw beddengoed, maar ook uw huid zal u er dankbaar voor zijn. Als je je make-up niet goed verwijdert, veroorzaak je huidoneffenheden. Een plakkerige mascara schrikt niet alleen je huisgenoten af op weg naar een ontbijtje koffie, je wimpers kunnen ook afbreken en je verliest meer wimperhaartjes dan normaal. En zoals we allemaal weten, kan een vrouw niet genoeg wimpervolume hebben.

Haarverzorging: Zuinig wassen en verzorgen

Was je haar zo weinig mogelijk. Veel mensen trekken hun neus op bij de gedachte. Maar het is niet onverzorgd om je haar maar twee keer per week te wassen, integendeel! Je haar zal je dankbaar zijn. Ze zullen wennen aan het ritme en na korte tijd zal uw haar niet meer snel vet worden. Het zal veel robuuster worden, niet uitdrogen en meer glanzen. Breng bovendien één keer per week een haarbehandeling aan. Maar pas op dat je je haar niet te veel conditioneert!

Geheim wapen tegen vermoeide ogen

Je hebt tot laat gewerkt, je kon geen einde aan een feestje vinden of je hebt gewoon niet goed geslapen? Eén blik in de spiegel ’s morgens is genoeg om het te zien: Je kunt zo niet naar een auditie of een baan gaan! Je ogen zijn rood, gezwollen en je hebt donkere kringen onder je ogen. De eenvoudige onmiddellijke oplossing: verkoelende en voedende oogpads van de drogist. Maximaal 10 minuten en uw oogcontour zal niet alleen ontspannen aanvoelen, maar er ook zo uitzien. Het eenvoudige geheime wapen met onmiddellijk effect.

Natuurlijk volle lippen

Niet iedereen is gezegend met van nature volle en rozige lippen. Dit is geen reden om naar de schoonheidsspecialist te rennen of permanente make-up te nemen. Een lippenbalsem van goede kwaliteit (!) met vitamine A stimuleert de microcirculatie in uw lippen. Hierdoor zien je lippen er voller, zachter en roziger uit.

Een natuurlijk mooie huid

Huidverzorging is een doorslaggevend criterium voor een heldere en mooie huid. Het eerste wat u moet doen, is nagaan welk huidtype u hebt. Heeft u een vette, droge of gemengde huid? Als u dit hebt geanalyseerd, bijvoorbeeld bij de dermatoloog of schoonheidsspecialist, dan moet u de juiste producten gebruiken. U moet investeren in een dagcrème en een nachtcrème. Hydratatie is vooral belangrijk voor de jonge huid. Zorg ervoor dat u uw huid niet te vet maakt, want dat kan leiden tot puistjes. In de zomer is een lichte vochtinbrengende crème meestal voldoende; in de winter kunt u beter een rijkere nachtcrème gebruiken. Perfect voor de droge huid: een doeltreffend hydraterend serum dat onder uw make-up kan worden aangebracht. Zorg ook voor voldoende slaap, gemiddeld 7,5 uur per dag, en drink voldoende water.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie