London Fashion Week: ontwerpers, catwalks en shows

Fashion Week London – Als model in Londen is de Fashion Week voor u een van de belangrijkste evenementen van het jaar. De London Fashion Week is een modebeurs in Londen die tweemaal per jaar plaatsvindt en uitsluitend bestemd is voor genodigden en werknemers van de mode-industrie. Als je als model op de London Fashion Week loopt, heb je al iets behoorlijk groots bereikt, het is tenslotte een van de “Grote Vier” in de modewereld, samen met de modeweken in New York, Parijs en Milaan. Na een lange dag van runway shows kunt u naar een café gaan of, als er tijd is, een korte wandeling maken door de Londense parken. s Avonds is het terug naar het gezellige hotel.

London Fashion Week – Digitaal & Online

In het tijdperk van het Corona-virus vindt de London Fashion Week voor het herfstseizoen 2021 van 19-23 februari uitsluitend digitaal plaats. Runways en modeshows kunnen online worden gevolgd, waar men niet alleen toegang heeft tot de getoonde collecties, die normaliter op de catwalk worden gepresenteerd, maar ook tot aanvullende multimedia-inhoud, waaronder interviews met ontwerpers, podcasts en e-commerce. Burberry, Celine, Emilia Wickstead: of het nu in Regent Street is of in de straten van Soho, de mensen in Londen lopen in kleren van grote ontwerpers. Het is niet anders op de London Fashion Week. Het enorme evenement strekt zich uit over meerdere dagen en is gevuld met sterren, ontwerpers, influencers en modellen. Er is geen einde aan de mode hier. Maar dit jaar niet, want door de aanhoudende Corona Pandemie moet de London Fashion Week een iets andere weg inslaan. Lees hier meer over de London Fashion Week:

Opening van de modeweek: “Wij applaudisseren hier

De digitale London Fashion Week werd officieel geopend met het performance stuk “We Applaudud Here” door creatief dichter en activist Kai-Isaiah Jamal. Hij is een dichter, performer, model en gesproken woord trans-zichtbaarheid activist die voornamelijk Instagram gebruikt als een platform.

Kai-Isaiah Jamal: Officiële opening London Fashion Week

Hoogtepunten van de modeweek: Burberry, Celine, Bora Aksu & meer

Londen staat bekend om zijn experimentele en onconventionele mode. Individualiteit en provocatie vind je hier in de Fashion Week. Hier zijn onze hoogtepunten van de herfstcollecties 2021 – alle shows zonder publiek, natuurlijk.

Burberry

In de video: Diversiteit in Burberry’s Herfst/Winter herenkleding collectie.

  • Meer over Burberry

Paul Costelloe

Elegant en chic: Paul Costelloe’s Herfst/Winter 2021/22 collectie damesmode

Molly Goddard: Feminisme Pionier

Vogue beschreef de stijl van de in Londen gevestigde ontwerpster als een van de voorlopers van het feminisme in de mode.

CELINE

Celine heeft een heel bijzondere locatie gekozen voor de presentatie van haar mannencollectie voor herfst/winter 2021/22 zonder publiek. Bekijk de video van de wandeling door een spectaculair kasteel:

Mark Fast

De wereldberoemde luxueuze gebreide kledingontwerper vond zijn inspiratie in Londen.

Bora Aksu: de favoriet van Londen

Een oude favoriet van de London Fashion Week is de Londense modeontwerpster Bora Aksu. Modejournalisten schrijven dat Aksu’s mode een donkere, romantische esthetiek heeft.

Emilia Wickstead: Winnaar bij de Elle Style Awards

Ze is geboren in Nieuw-Zeeland, woont nu in Londen en heeft in haar carrière als modeontwerpster al de Red Carpet Designer of the Year Award gewonnen bij de Elle Style Awards.

La Muse: duurzame mode

La Muse is een duurzaam modelabel dat zich met hun kleding inzet voor de bescherming van het milieu.

Onconventionele en originele mode: insider tip

Hier zijn weer drie London Fashion Week collecties die ons opvielen door hun runway presentatie en video:

BMUET(TE)

Dit modelabel streeft ernaar een nieuw idee van schoonheid te creëren dat de grenzen van conventionaliteit en vertrouwdheid overstijgt.

Kunstacademie

Art School is een genderloos label gevestigd in Londen dat zich richt op het herdefiniëren van de grenzen van de mode. In de video is zelfs een beroemde Londense travestiet te zien die voor de collectie loopt.

IA Londen

IA LONDON is een prijswinnend avant-gardistisch modelabel opgericht in 2017. De creatieve visie van IA London richt zich op vooruitstrevend design en esthetiek die conventionele opvattingen over vorm, schoonheid en functie in twijfel trekken.

Grote labels en voorlopers in mode-activisme

Van grote ontwerpers zoals Burberry en Celine tot bekende nieuwkomers en favorieten van de Fashion Week zoals Bora Aksu, er was genoeg te zien in Londen. Onconventionele kleding en experimentele collecties, maar ook individualiteit, kenmerken het beeld in de straten van Londen. Wij kijken ernaar uit om alle stijlen te ontdekken in de modieuze Oxford Street of Piccadilly Circus en verheugen ons nu al op de volgende Fashion Week! Wie weet, misschien loop je wel voor een van de grote ontwerpers op de volgende London Fashion Week.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie