Mode & winkelen in Berlijn: Alexa Berlijn, Winkelcentrum van Berlijn & Kudamm

Berlijn is DE modestad in Duitsland! Niet alleen modellen en ontwerpers, maar ook modebloggers en alle modeliefhebbers voelen zich hier thuis. Wij hebben ook een paar keer door de straten van de hoofdstad geslenterd en konden niet genoeg krijgen van de kleine boetiekjes met de meest uiteenlopende mode. Het enige probleem: niet genoeg handen voor alle boodschappen en tassen! Als iemand ons vraagt of wij hem goede tips kunnen geven over winkelen en boetieks in Berlijn, weten wij niet waar te beginnen. Wil je meer weten over de ontwerpers achter de collecties? Interessante interviews met modeontwerpers, nieuwe collecties en backstage-inzichten over shows en modeweken zijn te vinden in FIV Magazine > Fashion Week.

Modebeeld: Alexa Berlijn, Winkelcentrum Berlijn, Kudamm + Secrets

Hoewel de stad aan de Spree een breed scala aan winkelmogelijkheden biedt, kunnen zelfs modefans met weinig tijd in de meest essentiële boetieks snuffelen. Een van de populairste straten om te winkelen in Berlijn is de Mulackstraße, die alle bezoekers van een korte reis gezien moeten hebben. Het ligt in het centrum van Berlijn en is een zijstraat van de Alte Schönhauser Straße. Hier volgt de ene hippe, kleine boetiek de andere op. De modestijlen lopen door elkaar, in de ene boetiek vind je casual streetwear, in de volgende urban hippie look, om de hoek fleurige zomerjurken of exquise japonnen.

De beste boetiekadressen in de hoofdstad

De winkels in de Mulackstraße hebben individuele en unieke mode-outfits. De straat zelf is niet per se mooi, maar de boetieks maken het goed. De shoppingmijl straalt Berlijnse charme uit en bezoekers krijgen een goed inzicht in de Berlijnse modewereld. Om de bezoekers van Berlijn een nog beter overzicht te geven van de hoofdstad en haar winkelmogelijkheden, hebben wij hieronder verschillende bezienswaardige boetieks op een rijtje gezet. Berlijnse modebloggers als winkelinspiratie. Tips over het modebeeld in Berlijn zijn ook te vinden op verschillende blogs uit de hoofdstad. Wij hebben een lijst van verschillende Berlijnse blogs samengesteld en de getalenteerde modebloggers kort voorgesteld. Zij inspireren u met mode, accessoires, stijl, fotografie en alles wat de stijl van de Duitse modemetropool uitmaakt. De lijst is een bonte mengeling van mensen met een eigen smaak en gevoel voor mode.

Mode blogger uit Berlijn

De Berlijnse modebloggersscene groeit met de dag. Met deze zeven succesvolle modeblogs zijn bezoekers van de Duitse hoofdstad in de beste handen als het om mode gaat. U kunt typische Berlijnse modestijlen opdoen als winkelinspiratie voor de Berlijnse winkelkilometers. Lees hier meer over ons modellenbureau. Meer mode? Bekijk de beste bloggers in een lijst hier!

Hier is een kleine selectie voor Berlijn, laat u inspireren!

Vreemde Ambitie

De modeliefhebster achter “Strange Ambition” is Bonnie Strange. Een van TV bekende gekke mode-noedel die geen blad voor de mond neemt en opvalt met haar ongewone stijlen. Kleurrijk, schril en tegenstrijdig – dat is de stijl van de Berliner. Op haar blog geeft ze inzicht in haar kleine modewereld en haar begrip van stijl. Als je van flitsend en schril houdt, ben je bij “Strange Ambition” aan het juiste adres voor winkelinspiratie.

Katten & Honden

De vrouw achter de Berlijnse modeblog Cats & Dogs is Ricarda. Voor alle fans van urban chic en rockelementen is Ricarda met haar blog een grote inspiratiebron en rolmodel. Vooral haar prachtige foto’s ronden de tips en trucs op het gebied van stijl af. Ze post regelmatig foto’s van haar outfits.

Shiggersonstreet

Deze fashion blog is speciaal voor mannen, een platform van inspiratie voor mannenmode. De man achter de mode blog is Dustin Hanke. Hij deelt dagelijks foto’s en doet verslag van zijn leven, mode, trends, nieuws en actuele mode-evenementen. De hoofdstedelijke blogger is nog jong en heeft een buitengewone flair voor stijl en trends. Zijn grootste trots: een ongelooflijke schoenencollectie.

Glam Canyon

Een populaire blog voor street style fans is Glam Canyon. De laatste street styles uit Berlijn worden hier geplaatst. Een zeer belangrijke blog als het gaat om de typische Berlijnse modewereld. Want wat zou Berlijn als mode-metropool zijn zonder de Berlijners met de meest ongewone en gekke outfits!

De Zee van Vruchtbaarheid

Een geslaagde combinatie van eigenzinnige, artistieke streetwear-elementen vormt de stijl van modeblogger Nancy en haar blog “The Sea Of Fertility”. Ze poseert op foto’s in haar outfits en deelt haar nieuwste inspiraties en ideeën met haar fans. Haar stijlcombinaties stralen een sprookjesachtige mystiek uit.

Mijn Berlijnse mode

My Berlin Fashion is het juweeltje van een nog zeer jonge mode-expert. Ze begon met bloggen op 15-jarige leeftijd en haar favoriete mode is vintage kleding. Ze deelt outfit combinaties met haar volgers en schrijft posts over mode en stijlen.

Toen groen gras geel was op foto’s

Een van de mooiste en meest bijzondere modeblogs uit Berlijn! Modeblogster Nadine liet zich inspireren door haar grootmoeder toen ze haar modern-vintage blog oprichtte. Ze hecht veel belang aan schattige en smaakvolle mode, Nadine mixt deze vintage elementen met moderne mode must-haves.